Blogger Layouts

Tuesday, 29 November 2011

:: tintaQu

 
assalamualaikum semua...
dah lame rasenye ta meng up-date blog ny..
bukan busy tapi memandang rumah saye sy berada di kampung 
line susah cikit la kan nak dapat..
al-maklumlah keliling rumah pokok kelapa sawit! faham-faham jela..hehe
cuti ny memang banyak habis kan mase dekat rumah..
mase tu dah puas jalan with kaka sayangss~
dorang ny rajin betul layan kerenah cik nana! huhu
mase tu lepas je sy jadi feci dekat scho0l 
kite orang stay dekat muar..rumah k.mira..
es0k pagi nye pulak kite orang g kl..
ade jemputan..kawan k.mira kawen..
before pergi majlis tu singgah dekat KUIS
amek budak m0ntel..! (huda rahim) hehe
lepas tu kite orang ingat kan terus nak pergi PD..
tapi cuaca tak mengizinkan..
kite orang just jalan-jalan kat melaka..
ermm,,mase tu umi dengan buya tade..
dorang ade kursus kt UIA..
tu yang kite orang berjalan sakan! ngeh3
by the way..fun!
hehe..
thnks k.mira n k.dyh ! 
memang puas berjalan hari tu.. ^_^
kite orang sampai muar malam..
kepenatan..!
es0k pagi cik nana dengan taufik duk umah je..
rileks2~!
petang tu kite orang balik kg baru..
sampai parit raja dalam pukul 8..
huhu..
balik rumah teng0k bola~!!
ta sia-sia teng0k nasib baik la menang! kih9
esok pagi kite orang pergi bekok pulak..
huhu..
best main air!
hmmm..
tu la jela mase untuk bersama siblings..
untuk minggu ny duduk rumah  ..
uppssssss..
tibe-tibe 
terjumpe pulak fb kawan lame..
tak sangke pulak!
korang ingat sy ny mudah ditipu..
tipu lah banyak2..
lame2 ALLAH tu akan tunjuk sape yang betul sape yang salah..!
moge satu hari korang dapat berterus terang dengan saye k~!
eh..straight to the p0int k~!
rindu..
tapi tak tawu la untuk sape rindu ny..
hmmmmmm
sape-sape jela kan..
tapi lebih selesa hidup sorang-sorang..
lepas ny bia mase yang tentu kan segala-galanya..
sy tak kan seb0k mencari..!
itu yang pasti..!
bia la rindu ny ALLAH je yang tawu..
'ya ALLAH,sampaikan salam kepada orang yang aku rindu ini sesungguhnya 
aku tidak mengenali siapa kah orang yang aku rindu ..'


-salam-





Wednesday, 2 November 2011



assalamualaikum...
hai semua..
dah lame ta c0t cet cot cet.! hehe ^_^
btw..bzy la...exam week kan,.!
sebenarnye tengah study nyh..
tapi melenc0ng plk..huhu
ta dela..b0san bace buku..so??
huhuhu...
hary ny exam sejarah...
huh!
senang sangat~!!
es0k p0wn sejarah jugak..
ermm?
kenapa ade 2??
hari ny sejarah dunia..
es0k sejarah malaysia pulak..!
aiy00..pusing 0oo ini kepala..
kui9..
esok kena jawab betul-betul..
macam sebelum ny jawab main2 je kan..
hehe
kenapa???
es0k kan cik nana balik kampung..
tu yang kena buat betul-betul..
emm...ta sabar nak balik..
dah kemas da barang! hehe
-.-
exited kan???
nak tawu ta..
ingat kan mis sis ta balik..
rupe nye die dah balik dulu,,
aissshh,,ny ta adill~!!
lepas tu die nak balik kedah es0k??
ya ampuuunn~
dah la esok sy ny baru nak balik..
die pulak seb0k nak balik kedah es0k..
rilekss la sis..
ta jauh p0wn kedah tu..
hehe
tunggu naja balik ea.!
hari ny nak cerite pasal kawan..!
emm..
bersyukur sangat,semua kawan-kawan aku
ta de la memening kan kepala..
dorang banyak bagi semangat kat sy.!
tambah-tambah minggu exam ny kan..
kite orang selalu kongsi masalah..
kalau boleh setiap masalah yang kite orang hadapi
nak tempuh same-same...
bile salah sorang antara kite orang give up
mesti kite orang ade bersame die...
tu la kawan kan..
sentiase ade mase susah dan senang..
bukan nye mudah nak pilih kawan yang betul-betul kawan taw!
tersilap pilih..habislah..
dalam dunia ny ade dua jenis kawan:
a)kawan yang mendatangkan kebaikan
b)kawan yang mendatangkan keburukan..

pilih la nak mane satu..
semua tu di tangan kite -_^..

memang la dalam berkawan ny..
macam-macam dugaan yang datang..
tapi tu semua asam garam dalam berkawan~
gaduh-gaduh tu semua biase..
baru la ade sweet m0ment~!
huhu

biase nye..
kalau dekat mase tula asyik nak gad0h je,,
ade je nak cari silap orang..
tapi bile dah jauh-jauh..
mule la,,
'aku rindu kat kau..'
haha
normal kan??

kawan ny bia beribu..
ta kesah la kawan kite lelaki ke
perempuan ke..
yang penting batas-batas pergaulan tu kena la jage..

dalam berkawan ny..
mesti ade salah sorang yang eg0..
hmmm..
ape nak buat??
salah sorang mesti la kena mengalah....

0k lah..
ta tawu nak type ape lagi.!
huhu.
~wassalam~