Blogger Layouts

Saturday, 18 February 2012

luahan hati ~

umi..buya..
naja rindu....
naja baru abes study nyh...
emmmmm...
umi..nak tawu tak??
kawan-kawan naja kat sini macam-macam perangai..
kadang-kadang susah nak belajar sebab fikir dorang..
ade sorang tu angin satu badan..
kadang-kadang serba salah nak tegur..
masuk-masuk je bilik prep diam je..
tak tegur naja p0wn..
hmmm...
nja selalu think positive..
tapi ...
ntah la...
setiap kali die diam mesti naja akan fikir..
naja ade buat salah ke kt die????
diam kan jela...
rase nye itu jela yang terbaik..
kadang-kadang nak tanye dorang pasal study p0wn 
serba salah,..
ade mase dorang bagi resp0nd yang p0ssitive 
kadang-kadang negative..
=.=
pening kepala..
tapi tak semua yang macam ny..
ade jugak yang ok..

mungkin ny semua perasaan nja je..
tp..
entah la...
selalu sangat macam ny...
geram.sedih p0wn ade jgk..
nak buat macam mana kan..
terpaksa la sabar..

ade mase tu naja terpaksa study sorang-sorang...
saje nak jage hati ..
mungkin naja ade salah dengan dorang..
dan mungkin jugak dorang malu nak tegur silap naja,,
kalau dorang tegur naja tak kesah..
naja terima je..
tp masalah nye tak de sorang p0wn tegur..
so nja tak twu la naja yang salah ke ape..

umi buya,,doa kan nja kuat kat sini ea..
nja tengah cube belaja sungguh-sungguh..
naja nak masuk UUM tak p0wn UMS...
memang kena banyak study,..
susah ke senang naja akan cube..
naja janji k..!

#sayangumibuya 

Friday, 17 February 2012

ya rasulallah..



kau masih tersenyum mengubat lara
selindung derita yang kau rasa
senyuman yang mententeramkan
setiap insan yang kebimbangan
hakikat nya tak tertanggung lagi derita
di pangkuan isteri mu humaira
menunggu saat ketika nya
diangkat roh mu bertemu yang esa
tangan di celup di benjana air
kau sapu dimuka mengurangkan pening
beralun zikir menutur kasih
pada ummat dan akhir nya
dan tiba lah waktu ajal bertemu
penuh ketenangan jiwa mu berlalu
linangan air mata syahdu
iringi pemergianmu
oh sukarnya untuk umat menerima
bahkan payah untuk umat mempercaya
tetapi iman merelakan jua 
bahawa manusia kan mati akhirnya


bile dengar lagu ny balik rasa rindu dengan kekasih ALLAH..
teringin rase nye hati untuk bertemu dengan NYA..
kalau la kekasih ALLAH ini masih ade mesti dunia akan aman..
tak de sorang p0wn yang berani lakukan kejahatan..
kalau la rasulullah masih ade..
saye akan cube sedaya upaya untuk jumpe dengan NYA...
alhamdulillah..
pagi tadi baru berlangsung majlis sambutan maulidur rasul kt skola..
 sayu rase nye hati bile kenangkan balik
pengorbanan yang beliau lakukan untuk umat islam..

geram rase nye bile lihat ade sesetengah manusia bile 
ajak lakukan kebaikan tapi sering kali bagi pelbagai alasan..
ajak pergi surau..penatlah..jauhlah...banyak kerja la..
macam-macam alasan..
bukan ke tu semua 
duniawi semata-mata..
akhirat tu yang penting,..
memang la belajar tu kewajipan..
tapi akhirat tu kena tunaikan dulu..
lepas dah settle hal akhirat baru buat duniawi..
lagi baik kan macam tu..
hmmm...
manusia-manusia..
tak pernah puas dengan apa yang ade..
sentiasa mencari kekurangan...
malu kalau nak di bandingkan zaman kite dengan zaman rasulullah..
solat??
hmm....
tak gune kalau kite belajar pandai-pandai tapi
sembahyang t0ngang langgang!
tak gune ade rupe tapi sembahyang tak sempurna..!

cube sekali sekala muhasabah diri..
renung balik..

berapa banyak amal yang kite lakukan sepanjang kite masih bernyawa???

tak gune semua yang kt luar sane sebok mencari pkwe/mkwe..
dorang tu semua belum tentu jadi suami/isteri kite..
semua tu melalaikan...!
semua tu perangkap syaitan je..!

lebih baik mencari cinta pencipta
yang seratus peratus 
tidak menyakitkan hati
tidak dikecewa kan
tidak didua kan

cume kite akan rasa rindu dengan cinta sejati kite yang ESA...

## peringatan untuk diri saya dan semua ;

semoga kite dapat petunjuk dari NYA..semoga kite sentiasa mendekatkan diri kepada pencipta dan kepada kekasihNYA...semoga cinta yang disemai mampu membuat kan hati menjadi lebih tenang...insyaallah..saya akan cube ikut sunnah MU..! amin...


..wassalam..

Thursday, 16 February 2012

for my lovely sis ^_^


assalamualaikum semua..
dah lame tak up date bl0g ny..
penuh dengan habuk nyh! ish,ish..
hehehe ;DD
hari ny baru berkesempatan tengok-tengok blog saya yang c0mel ny.. ;)
firstly,,nak bagi tawu..saya ade nama baru..
just call me 'NAJAH' okey..
why??
emm..
selame ny ramai kawan-kawan panggil saya nana..
bukan nak lari dari sape-sape..
kalau korang fikir betul-betul nana tu tak de ape-ape maksud..
that's why la i tuka name.. ^_^
NAJAH-kejayaan..
so,lepas ny panggil saya najah k,,!
ade maksud..
harap kawan-kawan semua panggil najah..
makin NAJAH la sy dalam hidup..
huhu..

tak kesah la orang kat lua nak cakap ape..
yang penting this is my life..!
sian ummi dengan buya bagi nama tapi i pandai-pandai je tuka nama..
(muhasabah diri seketika ! ) hehe..

sekarang ny naja tengah sebok study..
kawan-kawan doa kan ye!
sy nak take over my dad..
nak jadi kaunselor..
harap sangat dapat capai cite-cite tu walaupun lambat..
emmm..banyak betul cabaran dan ujian yang sy kena tempuh,,..
kadang-kadang rase diri ny kecil sangat..
give up p0wn ade jgk..
banyak kali ngadu kat my sis~!
huhu..
thanks sis sebab dengar luahan hati saya~!
sis,u know what,kalau naja ade masalah sekarang ny..
naja banyak pendam..
kalau cite kat orang p0wn bukan orang boleh tolong..
just dengar je..
nasib baik ade pencipta..
selalu nye DIA jela tempat naja ngadu..
macam-macam perasaan bile kt sini..
ALLAH je yang tawu..
macam nak drop..!
tapi bile ingat balik ummi dengan buya..
naja kuat kan hati..!
nak nangis pown terpakse tahan..
tak nak orang laen tawu naja sedih..

owkey la..setakat ny tu jela yang naja nak kongsi kan 
hopefully..semua yang kat luar sane yang bace blog ny,doa kan k kejayaan saye
and i'll promise to improve my education..