Blogger Layouts

Thursday, 22 September 2011

rINdu Ke????

dah berape hari ta cntc die..ermmm..mase tu sebenarnye ade bende nak cite kt die.tapi ta sempat pulak.sebab die na pergi kelas..nak cerita dengan die pasal h0stel..seraammm~~!! hari selasa,macam biase la tido..best malam tu tid0..enakkk~~!! haha..tengah sedap-sedap tid0..tibe-tibe..   arggghhhhhhhhhh~~ aq ingat kan aq mimpi..bia kan jela..pagi tu bangun macam biase la siap2 nak g skola..hari tu smua kena pkai baju raye..sebab ade majlis raye kt skola...asrama plk hari tu ade orang nak datang chek..chek ape ntah..bukan nye lawa p0wn! haha...hari tu aq pkai jubah hitam kelabu..huhu..saje je..baju tu je paling simple..nmpak ayu je! ishh,,jangan perasan la nana~! aq biase siap2 dekat bilik prep,bilik perp tu tmpt belaja,sembahyang,makan,tido..semua kt situ la.dah macam rumah sewa! huhu...tengah siap2 ny..dorang bercerite..dorang tnye "dengar ta orang menjerit tadi?' aq cakap la dengar..dorang p0wn bercerita la daripada A-Z..0wwhhhhh..baru tawu cerita sebenar...jadi nye yang pagi tadi tu bukan mimpi..betul2 rupenye..aq p0wn dengar jgk pagi td orang jerit,lepas tu dengar orang lari..ingat kan budak tu yang lari..rupe nye..'BENDE TU' yang lari..ishhh,,menak0rtt jek! yang aq mushkil,,ta tawu la aq mimpi ke ap..maacam tersedar pagi tu pusing belah kiri macam ade kepala terus turun dari sebelah katil aq..huiiii~~~ tak0oot je..mase tu ta de rase pape yela ingat kan mimpi..ta sedar kan mase tu..ermm.. ya ALLAH,tak0t nye mintak2 la jauh kan dari perkara yang pelik2 ny..

tula sebenarnye cerita nye..ermm..hari2 aq 0n9,sebab nye nak tunggu die 0n9..tapi ta de p0wn..bz agaknye..huhu..ehh,,kenapa dengan kau ni nana??? asal ngade2 sangat pk pasal die?? jangan perasan 0k! ingat sikit kau tu sape???   layak ke kau amek tawu pasal die??? ntah2 die dah ade pilihan die..ingat ye nana,belajar dari kesilapan!  bia je mase berlalu macam tu,,buat mase ny biase2 je ok! semua orang dah d tentu kan jodoh nye,. jangan risau 0k~!! 


release tensi0n~!!

assalamualaikum,,

hari ny nak cerite ape yang berlaku sepanjang semalam..ermm,,patut nye p0st semalam tapi ta sempat la..many w0rk t0 d0 la~ haha...semalam memang full kelas..alhamdulillah,dah lame ta belaja..s0 semalam belaja dengan khusuk nye~~!! haha..rabu,,biase la ade k0k0 seperti yang di janjikan kite 0rang pergi lessure mall semalam lawan b0wling..masuk semalam dah 2 kali kite 0rang jejak kan kaki dekat sane..f0r informati0n perlawanan ny just untuk f0rm 6 je..ermm special kes kan,, tu yang untung nye..tu jela yang best.yang laen2 tu best jgk,,tapi paham2 jela,kite orang ny just menumpang jer kt situ,,s0 n0rmal la kan kalau xde 0rang pandang dan layan kite orang macam penumpang~! aissssshhh,melalut plk aq nyh!  bukan nk st0ry tu sebenarnye.huhu..perlawanan kali ny best,,3 game kite orang baluun~  lenguh2 tangan ny..herrmm ta pela yang penting fun kan~! satu kumpulan 3 orang je.gr0up aq eca,umi..haha..orang yang ta pena maen p0wn bley kalah kan aq~!  OMG..lalala..h0w dare u! haha...0k la,,y0k la kite tgk gmba..huhu..macam2 aksi ..

ny mase otw nak pergi.sempat lagi ye kami p0sing! haha


dah sampai! suke nyerrr~


uppssss!! hahaha..tettt~  < ta de pape k,kawan je! >














alamakkk!!! kant0ii pulak..! haha.. ny saje2 je..xde pape ok! cikgu dengan murid je..
jangan salah faham ye..guraw2 je dengan umi, die minat dengan ckgu ny sbnr nye..
tapi aq saje je.sebenanye kite orang amek gmba bertiga.tapi aq sje je nak sakat umi,,
aq cut gmba die..letak love! haha.. guraw je 0k~!!

lepas abis game kite orang habis kan mase dengan sh0pingg!!! haha..




ny pulak mase untuk isi perut yang kosong..mase maen game tadi,,haha,,..perut semua bunyi2..
per0t umi kuat gile bunyi..! haha..s0rry umi..!




p/s: kepada kawan2 maaf ye,saye ny mmg suke berguraw dengan korang~!! rase rapat sangat ..
harap ta de yang terase dengan perangai aq k~!!  love u~~

Thursday, 15 September 2011

my inspirati0n

tahniah k.dayah~!! huhu..ny akaq sy..die baru je konvo..sdey xdpat j0in..kui3..t konv0 kt kuin nja join ea..sebenarnye die la inspirasi sy!! hehe..malu nak btwu sebelum ny..bukan ape,,tak0t die perasan!! hahaha..sory ye sis! kih9..guraw2 je...suke dengan perangai sis,,die banyak kali nasihat sy..memang la kadang-kadang ta suke tapi naja terima jugak bukan senang orang nak nasihat kite kan..kalau dah lame ta jumpe mule la rindu konon-kononye! haha..bile da jumpe gaduh plk~ huhu..biase la tu,,adik beradik kan..kadang-kadang guraw-guraw p0wn bley jadi gaduh..hehe..sy suke b'guraw dengan die ny! sampai la die malas nak layan!! haha...ape p0wn..maaf sangat-sangat...ramai orang cakap susah nak cam kite orang bedua.yeke??? senang je la..sy tinggi sikit dari die~~!! huhu..die ny pendek je orang nye!! haha.dah la pendek,kecik pulak tu..selalu jadi mangsa buli nja dengan k.uda..hahaha...ok la,, ape p0wn nja doa kan yang terbaik untuk k.dyh k..


=> salam sayunk~~!!

Wednesday, 14 September 2011

emmmm...huhu




malam ny xde ape yang nak dikongsi kan..baru lepas lukis peta.es0k kena anta.dah bape hari xgune ncet..huhu
ny semua d sebab kan budak form 4 dengan f0rm 5 xpuas hati dengan kite orang..korang kalau xpuas hati masuk la form 6..ishhh,,hem bukan tu isu nye..nak cakap ny,,tapi segan pulak! huhu..xpela.terus terang jela nana..em..sebenarnya rindu kt die..@___@  huhu..alamakkk~~!! malu nyeee..ngee~~~...hehehe..emmm..xpela.mungkin bz kot..aq p0wn bz jgk..kena faham ok! kan sekarang dua2 tga belaja..jangan nak perasan sangat ye cik nana..!!! ingat awak tu sape..xlayak p0wn agaknye dengan die..huhu...k la,,xtawu nak cte ap lagi..

Monday, 12 September 2011

Rindu Itu Masih Ada ~

assalamualaikum....

hai semua,,
entry sy hari ny  emm,... huhu rindu dekat hakim..dah lame xmes die.macam mane la die.buat ape la sekarang.sihat ke x??boleh ke die terima semua ny..saye mintak maaf awak.mungkin awak fikir saya tinggal kan awak macam akq saya tinggal kan awak dulu.tapi....saya kena ikut ape yang fmly saya suruh.saya xde pilihan.saya harap sangat awak faham ...saya perempuan, macam mana p0wn saya ade perasaan  cemburu tu.saya percaya satu hari nanti awak akan faham jugak.memamg kita sayang antara satu sama lain tapi mungkin jodoh awak lebih baik dari saya.saya dah fikir masak2 tentang hubungan kita..saya terpaksa tinggal kan awak.saya tawu ny xadil untuk awak tapi sanggup ke awak bahagia sedangkan satu hari nanti saya yang menderita?? sanggup ke awak tengok semua tu???...saya betul2 mintak maaf.saya doakan awak jumpe dengan orang yang lebih baik dari saya.maaf saya xmampu jadi yang terbaik untuk awak...maaf jugak saya xkuat nak berdepan dengan awak...saya xmampu nak btwu perkara yang sebenar....ape yang boleh saya btwu, sekarang ny saya tengah cube mengenali sese0rang.saya harap hubungan kali ny umi buya terima.saya buat semua ny untuk dorang..saya xnak hampakan dorang.die anak murid buya dengan umi,adq kawan k.yaya...saya harap awak doakan hubungan kami...saya ingat lagi awak penah cakap dengan saya.."kalau abg bukan untuk naja,jangan pernah sakit kan hati orang yang bakal dengan naja.."insyaallah.kalau die betul untuk saya,saya akan cube jage hati die...jangan risau 0k~~!!

doa kan kami...saya xpna harap ape2 daripada die...kami just kawan.saya xnak mengharap ape2 .. pengalaman dah banyak kali ajar saye..saya xnak perkara yang sama jadi lagi...kadang-kadang takut fikir pasal ny...emmm........

Saturday, 10 September 2011

kISaH hATi pERempUAn pAdA SesE0rAnG~~




Kdg2 dy sering menyembunyikan satu rasa yg sakit pd seseorang sehingga menitis airmatanya walaupun kita tidak melihat..kerana dy menangis didlm senyap..dy menangis didlm hatinya..deritanya sukar kita fahami kerana dy pandai menyembunyikan kesedihannya di balik senyuman yg terukir..
Kdg2 bila kita melihat airmatanya yg mengalir..sungguh,tika itu amat perit derita yg ditanggungnya..seolah2 tlh hilang satu kekuatan dlm dirinya kerana selalu menahan kepedihan dlm hati..
Di saat menitis airmatanya itu,jika kamu berpesan pdnya dan berjanji takkan melukai lg perasaannya..dy akan mnrima kata2mu itu sebagai pemangkin semangatnya,,dan jika kamu berpesan jgn menangis lg dan turut berjanji akn menjaganya,lantas dy akan menggenggam erat tanganmu..di dlm hatinya,dy akan berazam utk tidak melepaskannya hingga ke akhir hayatnya..
Dn kadangkala jika dy jarang mengatakan rindu,jgnlah kamu beranggapan tiada lgsg perasaan rndunya buatmu..sengaja dy memberi ruang utk kamu menyatakan terlebih dahulu kerana hatinya amat b’bunga2 bila sseorg yg dy cintainya memberitahu sedang merindukannya..apabila seseorg prmpn mbritahu bhwa dy meriduimu,maka dy benar2 memaksudkannya..bila berjauhan,bayangmu sentiasa di matanya,..kdg2 dy tidak dpt melakukan ape2 kerja krn amat merinduimu ..
Apabila dy berkata llaki lain itu lebih baik drpdmu,jgn percaya kata2nya krna dy hanya mahu mengujimu...dy mahu melihat sejauh mana kamu kamu sanggup menjadi yg terbaik dimatanya..selagi dgn kamu,percayalah meskipun dy menganggap masih ramai lg yg baik di matanya,namun di hatinya kamu tetap yg terbaik..kerana kamulah dunianya selamanya…
Kadangkala dy menjadi degil bahkan tersgt2 degil,dy bkn bermaksud utk mjdi degil tetapi dy mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dgn kerenahnya..percayalah.hati perempuan itu sgt lembut..andai kena caranya,jgn terkejut kalau akhirnya dy menukar fikirannya dlm masa sesaat..Kata org,keras hati perempuan mampu cair dgn janji manis sang pemujanya…
Dan kadangkala apabila dy berkata, “tolong tinggalkan saya!”,dy tidak bermaksud menyuruh kamu pergi selamanya..dy hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar sahaja..apabila dy kembali tenang,percayalah dy akan ,mencari kamu semula..itu tandanya dy benar2 mencintaimu..ketahuilah,perempuan sukar utk mengawal perasaan..dy terlalu emotional..Tapi dy lah yg plg menyayangi kamu dan sgt sensitif mengenai perubahan dirimu..
Itulah sedikit kisah hati perempuan pd sseorg…sseorg di cniy bermaksud lelaki yg disayangi dan dicintainya..sesekali perempuan itu telah jatuh hati,amat susah utk dy melepaskan di dlm jiwanya dan mengambil masa yg lama utk melupakannya…

Friday, 9 September 2011

miss u dear~~!!

assalamualaikum...

hari ny nak cerita pasal nur atirah dan syahira salleh...mane la dorang ny menghilang..senyap je tibe-tibe..menyepi.huhu..merajuk ke dengan aq??? alamak~~!! aq ade sakit kan hati dorang ke??? OMG~~!!! hermmm...cube ingat balik nana ade ke sakit kan hati dorang...alaaaaa...macam mane ny...memang dah lame xcntc..lame gile...taun lepas kite orang raye same2...rindu la bongekkk~~!!! tawu x??? dah cube da cntc dorang tp still MENYEPI...xtawu la kan...huh~!!! whatever la...yang penting aq doakan korang baik2 je 0k! dont worry k..i xpna mara u all k~~~!! miss u sayunk~~!! huhu

ny la wajah-wajah yang aq rinduuuu gilerrr~~~ huhu..

Tuesday, 6 September 2011

maaf atas segalanyerr~~

assalamualaikum..

abg,nja mintak maaf.dah lame naja xcntc abang.bukan naja sengaja..naja buat semua untuk umi dengan buya.abang tawu kan kenapa.naja tawu abg marah,tp naja betul-betul mintak maaf.naja nak btwu tapi takot abang marah.umi dengan buya banyak kali ingat kan naja suh lupe kan abang.naja terpaksa buat semua tu..naja xnak gaduh dengan k.ngah lagi...nja harap sangat abg faham situasi naja...kalau btl kite ade jodoh ade la..tapi jangan lah mengharap sangat..kita hanya mampu merancang ALLAH yang tentukan segalanya..mungkin jodoh abang dengan orang yang lebih baik dari naja..sory...sory sangat-sangat....