Blogger Layouts

Wednesday, 21 March 2012

assalamualaikum semua..
syukur ke hadrat illahi atas nikmat yang telah diberikan..
alhamdulillah hari ini saya dan rakan-rakan diberi peluang dan kesempatan untuk
menuntut ilmu MU yang sangat luas ini..syukur...
ku panjat kan kesyukuran kepada yang ESA 
setelah berlabuhnya cuti yang sekian lama
yang telah sy habiskan masa bersama keluarga tercinta
akhirnya telah membawa sy kepada sesuatu semangat yang membuak-buak
semangat ini semakin hari semakin berkoba-koba...
semangat yang membuak-buak ini timbul setelah sy mengadu dan berkongsi masalah bersama-sama dengan ummi Qu yang tercinta dan kakaq-kakaq yang tidak pernah jemu untuk mendengar luahan hati saya...
alhamdulillah mereka sentiasa memberi kan nasihat-nasihat yang dapat membuat kan hati ini kuat dan sekali gus dapat meningkatkan motivasi diri ini...
bersyukur kepada illahi di pertemukan dengan k.mira yang telah menjadi kakaq angkat k.yy..
kak mira yang sentiasa berfikiran positif menjadi kan diri ku ini sentiasa cuba untuk menjadi sepertinya..
hehe...
bukan niat di hati untuk menjadi diri orang laen
tapi sekadar untuk mengikuti apa yang terbaik dan meninggalkan apa yang tidak baik dalam diri ini...
semangat dan azam baru yang lahir dalam diri ini sedikit sebanyak membuat kan diri ku ini berubah...
berubah ke arah yang lebih baik...
sy cube untuk berfikiran postif,sentiasa cuba untuk memahami situasi orang laen dan sentiasa percaya segala apa yang ditentukan ade hikmah di sebaliknya...
walau sebesar mana dugaan yang datang menghampiri sy akan cube tenang untuk menghadapinya...
semoga sy mempunyai kekuatan untuk terus tabah dalam mengharungi ujian darinya...

sesusah mana pun cabaran yang saya lalui semua nye akan senang sekiranya kuasa minda sentiasa ter 'SET' semuanya mudah untuk melakukannya...!
 hehe,.. ayat terabur~~ blur  *__^
impian yang selama ini sy impikan untuk menyambung pelajaran  di 'UUM' dan 'UMS'  akan tercapai...dan saya boleh lakukannya...percaya dalam diri kuat kan azam kuat kan tekad...
saya boleh,saya boleh dan saya boleh lakukannya..

amin ya rabbal alamin...

by: tintaQU.blogspot.com
...cik najah..

Tuesday, 13 March 2012


  assalamualaikum semua..
alhamdulillah tepat jam 8.00 pagi 11.00 am tadi sy with my kakaq sygss selamat sampai ke alor setar..
sepanjang perjalanan tak henti-henti berdoa..
supaya perjalanan yang jauh ini sampai dengan selamat nye...
alhamdulillah...berkat doa 
akhir nye kami sampai dengan selamat...
cuti ny sy berpeluang untuk spent time with my sis..
tak sangke sebenarnye..
tak rancang p0wn..
sampai je depan rumah k.dyh..
first think i said syukur sangat sebab yela my sis
dapat stay dekat rumah yang sempurna..
cukup segalanya...
tapi..think positive tadi tu bertukar bile
masuk-masuk je rumah my sis..
hemmm...
indah khabar dari berita..
masalah yang my sis hadapi..
sama dengan masalah yang sy hadapi...
sedih bile tengok housemate k.yy tak rapat dengan die...
pade hal..k.yy lebih tua dari dorang...
sian sangat...
tadi k.yy citer die kat sini sorang2..
hem...
sabar je k..
ALLAH sentiasa ade dengan kite..
.....

semalam 
dapat tawu zaim dapat 4P STPM..
wow..! awesome sangat...
rase memang betul-betul tercabar...
tak sangke die boley dapat macam tu..

in that  case, kalau zaim boley capai 4P..
xmustahil kalau aku boley dapat jgk..

hari ny (13/3) k.mira sampai kt kedah..
die datang sini sebab nk teman sy balik bp..

pukul 9 lbey tadi kte org check in kt hotel..
bukan tak nak tido umah k.yy..
tp hemmm..
takot house mate k.yy xselesa..
tu yang kte org stay kt hotel..
 rase macam menyusahkan k.yy plk..
nasib baik la sy just cuty seminggu
kalau la cuti panjang memang nak sangat teman kan k.yy kt sini..
kesian sangat tengok die..
macam nk nangis....

semalam naja buat kan dadih..
saje ...lagi pun tak buat ape-ape..
petang tu mase buat dadih k.dibah ade tolong jgk..
terima kasih..! =)
k.yy tak de die ade mesyuarat..
so tinggal naja sorang jela..
time tu hujab plk...
sdey sangat..
dah la tinggal sorang..
lps tu teringat k.yy pergi kelas naek basikal..
sebak rase haty..
kesian..macam-macam naja fikir..
takot k.yy kena hujan...

tapi alhamdulillah..
lame-lame ujan berenti...
pukul 7 lbey baru k.yy balik..
lega bile tengok die tak kena ujan..

malam tu naja btawu k.yy
dadih dah siap..
die suruh naja btwu house mate die..
k.yy cakap..'naja bagi tawu kat dorang k.yy yang suruh buat
dadih ny..k.yy nk buat xsempat sbb sebok..
najah btawu la,k.yy suruh buat sebab bfday k.yati..'

ok..naja buat la macam ape yang k.yy suruh..
alhamdulillah dorang makan..

tapi naja tak nampk pown k.yati tu makan...

hemmm...sampai macam tu sekali k.yy suruh..
kesian sangat...
k.yy ade bg mesej kt dorang suruh makan..

sabar je k k.yy..
layan kerenah adek-adek...

sekarang ny baru lepas amek k.yy dari kelas..
tadi kite orang makan wewe..
huhu..
sodaapppp~!
terima kasih k.yy..
 ny nak bersiap nak jalan-jalan..

ok...
tibe-tibe ade sorang pakcik ny..
suruh saye masuk kan cerita die kt blog ny..huhu
memang tak malu kan..haha~!!
nak tawu ke sape die???


 ok la.. wsslam..

#haha tak tawu la nak citer ape lagi...
ngeh3..
=)