Blogger Layouts

Thursday, 15 December 2011

::suke,duka,gumbiraaa bila bersama ;:

assalamualaikum..
alhamdulillah dengan izin ALLAH saye dapat berkongsi cerita tentang catatan hidup kami adik beradik!  pahit manis kenangan hidup bersama mereka...
nak tawu same mereka???

hmmm...nanti dulu...

sebelum tu,,nak tunjuk kan something terutama dekat my sis..!
huhu..
 
taraaaaa~!!!!
cantik tak lapy ny??? hehehe..jangan jles ye k.uda~!!
naja baru dapat lapy ny selasa..hehe..ade orang yang bagi..alhamdulillah!
rezeki~!!!! ngeh9  ^_-


ok2..back to our topic,,

sesi untuk memperkenalkan diri~!! hehe


 yang berbaju hijau kecik molek ini lagi keding ny la my kakaQ...nama die nurul hidayah hannan! huhu..hmmm...nana suke kacau die..kadang-kadang die marah tapi tak peduli p0wn~!! haha...die sekarang study kat kedah! jauhhhhh nun di sana...kalau dah lame tak jumpe mula la kan menggediksss! rinduuuuu~~ tapi bile dah depan mate asyik gadoh je! hehe..sy la yang selalu cari gadoh! suke kacau my kakaQ..! lagi-lagi kalau die tga sebok MESEJ time ny la nak balas dendam! haha..bukan balas dendam ape,..just pukul2,cubit2 manje je! hehe..time ny kalau buat ape p0wn dekat my kakaQ memang die tak kan marah sebabnye die tga sebok BERmesej~!!! haha...nak tawu s0mething tak??? sebenarnye kalau setiap kali die marah atau nana yang marah die...sy yang akan menangis~!! huhu tak tawu la kenapa..tapi tak dela nangis depan die..nangis sorok2 la! hehe..merajuk??? haha,,suke merajuk dengan die lame-lame..hehehe..nanti die pujuk! tu yang I LIKE~!! hehehe...ape-ape pown terima kasih k.yaya bagi macam-macam barang kt sy! hehe..jasa MU amat dihargai dan disanjung tinggi melangit~!!! haha


 yang montel ny pulak my kakaQ no2...name die nurul huda atau nurul nurhasyadie..betol tak????? hehe..dengan yang sorang ny lagi la suke kacau die...suke cari pasal dengan die..die ny study kat selangor..kate nye nak jadi peguam!! hermmm memang sajak..memang layak sebab die ny memang suke betah2 kalau orang cakap! hehe..maap ye k.uda..sy suke kacau die time snyap..nanti kalau die diam hehee..sye akan cuit2 die smpai die marah~!! haha...suke~suke~...sy rapat dengan kakaq yang sorang ny..lebih kamcing dengan die kadang-kadang cerita masalah peribadi dengan k.uda..tapi..ade s0mething yang pers0nal yang membuat kan kami tak bertegur seketika..tapi alhamdulillah kami back to normal..bak kata pepatah air dicincang tak kan putus! huhu....my kakaQ ny sebenarnye caring sangat..haha tapi KADANG-KADANG la! ngeh3...terima kasih jugak ye my kakaQ selalu melayan kerenah ADEQ mu ini~!! hehe..

hands0me boy ny my adeksss...nane die mohammad taufiq..die ny pelik banyak! hmmm...ntah la ek tak tawu kenapa dengan die ny..sentiasa nak bebas..pening kepala umi dengan buya fikir pasal die ny..al-maklum la laki sorang..die la satu-satunye harapan umi dengan buya..s0 umi dengan buya sentiasa mengharapkan yang terbaik dari die..tapi die tak pernah faham..tak tawu la same ade tak pernah faham atau buat-buat tak paham..my ADEKSS ny sebenarnye baik..tapi di sebabkan die cepat terpengaruh dengan orang tu yang tak betol sikit..! ahahaha die ny selalu berlagak macam orang dewasa..tapi maaf ye adeQ..adeQ belum dewasa lagi...ingat pesan umi selalu..jangan sakit kan hati umi dengan buya ok!..cube buat hati umi dengan buya senang..ingat pesan k.naja ny..setitis air mata umi jatuh berdosa taw~!  so..tepuk dada tanye iman..0k!

haaaa..yang ny my kakaQ jugak..huhu..sy panggil die k.mira sebab k.yy panggil die p0wn k.mira..tu yang sy ikut! haha..k.mira rajin bawak sy dgn my Adekss tadi tu jalan-jalan..hehe,,sukeeee~!!!
terima kasih~!! nak tawu tak?? kadang-kadang jles bile tengok k.yaya dgn k.mira..huhu..mybe sy ny kurang Qaseh sayang dari my kakaQ kot tu yang jles~!! haha..alamaakkkk kant0iii~! hehe
jangan marah k.mira~!! melepaskan ape yang terbuku di hati..! walaweeehh~ haha





wassalam...



















Wednesday, 14 December 2011

:: impian ::



assalamualaikum..
dah lame rasenye tak meng-update blog ny
malam ny berpeluang untuk menceritakan serba sedikit tentang diriQu..
acctly bukn pasal cik nana
tapi ab0ut kelas my parents..
mungkin ade yang sudah mengetahui dan mungkin ade yang belum mengetahui..
PUSAT PENGAJIAN AL-QURAN ASSHA'RAWI
hmmm..ny la kelas buya..
dah lame dah buya bukak kelas..
dah macam-macam ujian yang buya tempoh....
 ALHAMDULILLAH
sekarang ny 
'PUSAT PENGAJIAN AL-QURAN' ny masih berdiri teguh..
rezeki ALLAH ade dimana-mana...
yang penting sekali kita perlu berusaha,tawakkal,bersyukur dan berserah pada NYA..
ALHAMDULILLAH jugak..
sepanjang buya tubuhkan kelas ny..
banyak kali jugak nana tolong umi kt kelas..
ntah la ek,,tibe-tibe timbul minat untuk mengaja
dan mendalami dengan lebih lagi dalam ilmu tajwid..
syukur ALHAMDULILLAH hati ini masih terbuka untuk mengisi segala kekosongan segala kekaburan yang selama ny nana cari...
tenang rasenye hati bila dengar kalam-kalam ALLAH berkumandang..
kalau nak dibandingkan dulu dengan sekarang..
tenang sungguh rasenye..!
terima kasih YA ALLAH ..!
kau telah berikan jalan yang lurus untuk Qu..
pagi tadi,nana teman umi kat kelas..
hmmmm...
tibe-tibe terberangan pulak! hehe
bukan berangan yang bukan-bukan..
nana harap sangat suatu hari nanti kami adik beradik akan anjurkan satu program..
tak kesah la program ape..
kite orang adik beradik akan aturkan semua nye..
and then,buya yang conduct..!
best kan macam tu..
nanti iklan kan dalam surat khabar,radio,internet..
huhuhuhu..
tingginye cite-cite kan!
INSYAALLAH..dengan izin ALLAH kalau ade rezeki nana akan pastikan yang program ny
akan berjalan..tak kesah la mase tu umur nana dah bape! kih3..
yang penting dapat buat umi dengan buya bahgie!
kesian umi  dengan buya..
ade je masalah yang kena hadapi..
kalau tak masalah anak,mesti masalah keluarga..
buat baik macam mana p0wn mesti ade orang yang pandang ser0ng..
semua tu ujian..sabar ye UMI BUYA~!
i always in your side~!!
bersyukur sangat di kurniakan umi dengan buya yang selalu ambik berat tentang anak-anak..
buya tak pernah marah kami adik beradik..
sentiasa bagi nasihat..
umi pulak sentiasa bagi semangat..walaupun kadangkala hati umi sakit umi tetap kuat!
sayang sangat umi  buya~!!
tak tawu macam mane kalau umi dengan buya tak de...
najah selalu gurau dengan umi sebab naja suke tengok umi happy..
kadang-kadang naja call buya,tapi nak cakap dengan umi..
sebabnye bukan tak rindu buya..
lebih selesa ngobr0l dengan umi...
kalau dengan buya,najah suka sangat buat surprise..
suka bagi buya barang @makanan yang tak pernah buya gune dan tak pernah buya rase!
tapi ade mase jugak gerammm sangat dengan umi buya..!
hehehe..
biase la tu kan~!! ngeh9..
umi selalu pesan 'doa kan satu hari kite semua dapat pergi HAJI sama-sama'
INSYAALLAH umi..
naja selalu doa..
umi selalu pesan 'rajin-rajinlah buat solat sunat'
ALHAMDULILLAH umi..
sekarang ny naja tengah cube perbanyakkan solat sunat..
umi jangan risau ye..
naja akan ingat semua yang umi dengan buya pesan..

mmmm...macam nak nangis pulak..
tak boleh nak tulis lagi ny..
tak tahan ayer mate!
huhu
ape p0wn doakan kejayaaan naja k,
jangan lupe doakn jodoh naja dengan orang yang dapat membimbing naja ke jalan ALLAH..
yela..naja bukan nye sekolah arab dulu..! huhuhu..menjeng kan!

terima kasih umi buya sebab selalu layan kerenah najah yang tak bet0l ny! hehehe..