Blogger Layouts

Wednesday, 14 December 2011

:: impian ::



assalamualaikum..
dah lame rasenye tak meng-update blog ny
malam ny berpeluang untuk menceritakan serba sedikit tentang diriQu..
acctly bukn pasal cik nana
tapi ab0ut kelas my parents..
mungkin ade yang sudah mengetahui dan mungkin ade yang belum mengetahui..
PUSAT PENGAJIAN AL-QURAN ASSHA'RAWI
hmmm..ny la kelas buya..
dah lame dah buya bukak kelas..
dah macam-macam ujian yang buya tempoh....
 ALHAMDULILLAH
sekarang ny 
'PUSAT PENGAJIAN AL-QURAN' ny masih berdiri teguh..
rezeki ALLAH ade dimana-mana...
yang penting sekali kita perlu berusaha,tawakkal,bersyukur dan berserah pada NYA..
ALHAMDULILLAH jugak..
sepanjang buya tubuhkan kelas ny..
banyak kali jugak nana tolong umi kt kelas..
ntah la ek,,tibe-tibe timbul minat untuk mengaja
dan mendalami dengan lebih lagi dalam ilmu tajwid..
syukur ALHAMDULILLAH hati ini masih terbuka untuk mengisi segala kekosongan segala kekaburan yang selama ny nana cari...
tenang rasenye hati bila dengar kalam-kalam ALLAH berkumandang..
kalau nak dibandingkan dulu dengan sekarang..
tenang sungguh rasenye..!
terima kasih YA ALLAH ..!
kau telah berikan jalan yang lurus untuk Qu..
pagi tadi,nana teman umi kat kelas..
hmmmm...
tibe-tibe terberangan pulak! hehe
bukan berangan yang bukan-bukan..
nana harap sangat suatu hari nanti kami adik beradik akan anjurkan satu program..
tak kesah la program ape..
kite orang adik beradik akan aturkan semua nye..
and then,buya yang conduct..!
best kan macam tu..
nanti iklan kan dalam surat khabar,radio,internet..
huhuhuhu..
tingginye cite-cite kan!
INSYAALLAH..dengan izin ALLAH kalau ade rezeki nana akan pastikan yang program ny
akan berjalan..tak kesah la mase tu umur nana dah bape! kih3..
yang penting dapat buat umi dengan buya bahgie!
kesian umi  dengan buya..
ade je masalah yang kena hadapi..
kalau tak masalah anak,mesti masalah keluarga..
buat baik macam mana p0wn mesti ade orang yang pandang ser0ng..
semua tu ujian..sabar ye UMI BUYA~!
i always in your side~!!
bersyukur sangat di kurniakan umi dengan buya yang selalu ambik berat tentang anak-anak..
buya tak pernah marah kami adik beradik..
sentiasa bagi nasihat..
umi pulak sentiasa bagi semangat..walaupun kadangkala hati umi sakit umi tetap kuat!
sayang sangat umi  buya~!!
tak tawu macam mane kalau umi dengan buya tak de...
najah selalu gurau dengan umi sebab naja suke tengok umi happy..
kadang-kadang naja call buya,tapi nak cakap dengan umi..
sebabnye bukan tak rindu buya..
lebih selesa ngobr0l dengan umi...
kalau dengan buya,najah suka sangat buat surprise..
suka bagi buya barang @makanan yang tak pernah buya gune dan tak pernah buya rase!
tapi ade mase jugak gerammm sangat dengan umi buya..!
hehehe..
biase la tu kan~!! ngeh9..
umi selalu pesan 'doa kan satu hari kite semua dapat pergi HAJI sama-sama'
INSYAALLAH umi..
naja selalu doa..
umi selalu pesan 'rajin-rajinlah buat solat sunat'
ALHAMDULILLAH umi..
sekarang ny naja tengah cube perbanyakkan solat sunat..
umi jangan risau ye..
naja akan ingat semua yang umi dengan buya pesan..

mmmm...macam nak nangis pulak..
tak boleh nak tulis lagi ny..
tak tahan ayer mate!
huhu
ape p0wn doakan kejayaaan naja k,
jangan lupe doakn jodoh naja dengan orang yang dapat membimbing naja ke jalan ALLAH..
yela..naja bukan nye sekolah arab dulu..! huhuhu..menjeng kan!

terima kasih umi buya sebab selalu layan kerenah najah yang tak bet0l ny! hehehe..




No comments:

Post a Comment